Tilbageblik på 2018

Vi har haft et rigtig spændende år. Toppen af kransekagen har selvfølgelig været, at vi blev hovedentreprenør på Bjarke Ingels private husbåd. Vi afsluttede sådan set projektet her inden jul og Bjarke flyttede ind på juleferie. Vi fortsætter dog projektet her i det nye år, da der er ønske om ekstraarbejde på nederste dæk. Projektet er gået godt og vi er stolte af, at vi blev valgt som hovedentreprenør. Nogen beskriver Bjarkes husbåd som et fremtidig “designikon” og det er da ret cool, at have været en del af det.

Bjarke Ingels projektet – fra færge til husbåd

Vores tilgang til husbådsprojektet har primært været den samme som på et hvilket som helst andet projekt, men sandheden er, at dette projekt på ingen måde er standard. Først og fremmest havde vi i starten meget lidt erfaring med at ombygge en færge til en moderne bolig. Og man kan heller ikke løbe fra, at Bjarke ikke er hvem som helst og på en ingen måde kan kategoriseres som en “standard kunde”. Som vi tidligere har skrevet om, er arkitekter altid anderledes at samarbejde med, da de har en anden tilgang til byggeri end den almene kunde.

Bjarke har fra starten af været meget bevidst om sine ønsker, men samtidigt også fundet på nye ting undervejs. Nye ting kan være godt, men med entreprenørhatten på betyder det ofte, at ting skal laves om eller tilpasses, tidsplaner skubbes og nye udfordringer dukker op. Men det er en del af ethvert projekt og vi er sætter stor pris på, at have haft muligheden for at arbejde med sjovt og anderledes design og nye materialevalg.Vi tager hatten af for Bjarke og hans til tider modige farve- og materialevalg. Det er f.eks. ikke alle og enhver, der maler deres trappe neonorange (se nedenstående billede).

Det har desuden været en sjov blanding af mennesker, der har haft sin daglige gang på båden. Nogen anede ikke hvem Bjarke overhovedet var, men var tilkaldt som specialister indenfor deres felt og andre der ligesom os, var pænt begejstrede for denne mulighed. Vigtigst af alt har det været en rigtig fin blanding af dygtige folk og vi er stolte af vores samarbejdspartnere, som har løst opgaven til UG. Hermed en stor tak til: Aage Petersen El, Buur VVS, Nem malerservice og MAROKK.dk.

Du kan læse mere om Bjarke Ingels husbådsprojekt her og her.

Modigt farvevalg på trapper.
Bordplade og armatur i kobber
Bjarkes eget sofadesign på de marokkanske fliser i farven North Sea.
Jep…. det er en brusekabine i træ!
Room with a view
Speciellavede skydedøre efter mål
Nyt år – ny partner – nye medarbejdere

Vi har valgt at udvide biksen og vi får bl.a. en ny partner ind i Focus Plus. Han hedder David Bøtcher og har arbejdet som selvstændig murermester i en del år med egne ansatte. David er en hårdtarbejdende dygtig mand, som er fantastisk til flisearbejde og meget mere. Derudover er han driftsmand til fingerspidserne og kommer bl.a. til at stå for vores murerafdeling. Velkommen til David – vi er glade for at have ham ombord.

Andre nye tiltag i 2019

Fremadrettet har vi desuden vores egen VVS afdeling med fuld autorisation og vi har ligeledes fået en tømrerafdeling. Så nu er vi er godt dækket ind med nye kræfter og klar til det nye arbejdsår.

Godt nytår og tak fordi I læser med.

Bjørke, Peter & David