Renovering af arkitektens eget hjem

Vi har fået et nyt projekt. Bjarke Ingels vil have et hjem i København og vi er blevet spurgt, om vi vil stå for renovering af hans husbåd. Det har vi sagt ja til og er blevet hovedentreprenør på projektet. Det er et spændende og meget anderledes projekt, da det er en lille gammel færge, vi skal bygge om til en bolig. Her kan vi på ingen måde benytte os af standardløsninger og det stiller krav til kreative løsninger, der samtidig er holdbare og af høj kvalitet. Der skal støbes gulve, lægges fliser, laves badeværelser og en del andre ting. Vi kommer løbende til at skrive indlæg om projektet og lægge lidt billeder op, så I kan følge med i processen og se hvad et sådanne projekt og renovering indebærer.

Ud af boksen

Det er projekter som disse, vi elsker at lave, fordi det udfordrer os på den sjove måde og giver os mulighed for at arbejde med andre elementer end de “sædvanlige”. Der skal findes løsninger på mange problemstillinger til denne renovering. Både fordi vi har med en båd at gøre, der sjovt nok befinder sig på vandet og det stiller andre krav til fleksibilitet, men i lige så høj grad for at matche de ønsker, Bjarke har til indretning og udtryk i hans nye hjem.

Første fase

De sidste 14 dage, er gået med nedrivning. Alt er stort set blevet fjernet og vi begynder snart den opbyggende fase. Vi glæder os rigtig meget til at se husbåden tage form og bygge et hjem til Bjarke. For vi kommer sgu ikke udenom, at vi selvfølgelig føler os ret beærede over at få lov til at samarbejde med en af verdens førende arkitekter, der efter vores mening har begået mange genistreger. Hvis du ikke kender til ham ellers hans arbejde, skal du gøre dig selv den tjeneste at tjekke en håndfuld af hans projekter ud her.

Stay tuned – hvis I vil læse mere om husbådsprojektet. Der vil helt sikkert også være inspiration at hente, selvom man bor i en “ikke-sejlende” bolig.

Gennemgangsmøde på båden – inden vi rev gulvet op.
Så er gulvet blevet fjernet
Vi har ryddet hele underetagen
Trappen til det øverste dæk – den skal også fjernes.
Det nuværende køkken skal også pilles ned.