Status på Bjarke Ingels’ husbåd

Vi har nu været i gang et par måneder på Bjarke Ingels’ husbåd. Hvad er tiden egentligt gået med? Vi har lavet masser af nedrivning, og er så småt gået i gang med den opbyggende fase. Vi har holdt en del møder angående de tekniske detaljer og de mekaniske dele på båden. Ligeledes er der blevet tilkoblet en del kyndige “bådfolk”, som kan hjælpe projektet på vej, da det at bygge på en båd kræver andre ting end at bygge et hus. De gennemgår ballasttanke, ferskvandstanke, tekniske installationer samt bådens generelle tilstand. Der er mange ting, der skal tages højde for på en båd – især en af denne størrelse. Vi har valgt at udskifte vvs samt el på båden, så det stemmer overens med en moderne bolig og de lovkrav, der gør sig gældende på området.

Byggemøde på husbåden
Vægt:

Vi har for starten været lidt bekymret for tilførelse af vægt på båden. Der er valgt nogle ret fede, men også lidt specielle løsninger. F.eks. skal vi på de fleste dæk/etager montere de flotte fliser fra Marokk.dk og det har udfordret os lidt. Vi ønskede fra start en traditionel beton opbygning med gulvarme, men fandt hurtigt ud af betonen blev alt for tung. Vi har nu fundet en ny løsning, i  betydelige lettere materialer uden at gå på kompromis med isolering og styrke. Problemstillingerne bliver løst, som de dukker op og på et projekt som dette, vil der nok blive ved med at være nye problemstillinger at kaste sig over.

Husbådens nederste dæk
Opbyggende arbejde:

Vi forsøger at forvandle en husbåd til en moderne bolig, men samtidig prøver vi at bevare nogle af de små deltaljer, som båden er “født” med. På nederste dæk (basement) er vi begyndt på loftarbejdet og her prøver vi så vidt muligt at “arbejde med båden”. Vi arbejder hele tiden på at finde de materialer og løsninger, som er mest fordelagtige, da der ikke er mange lige vinkler på et skib og vi desuden hele tiden skal tage højde for kuldebroer og kondens. Det sætter f.eks. krav til hvilken type træ, vi bruger til loftforskalling, damspærre samt isolering. På stueetagen (grounddeck) er vi gået i gang med at installere nye rør og el i gulvet, så vi kan få støbt et gulv. Efterfølgende skal vi igang med væggene.

Bjarke Ingels er med i beslutningerne

Det hele går fremad og Bjarke Ingels’ husbåd skal nok blive superflot.  Projektchefen Hr. Præstegaard prøver at få alle spørgsmål, problemstillinger og løse ender til at gå op – han gør det godt! Næste indlæg vil handle om de løsninger der er valgt, materialer og det endelige udtryk…….stay turned!