En renovering starter med et møde

En del af vores kunder er arkitekter, og det har en tydelig effekt på samarbejdet og processerne ved en renovering. Arkitekter kender til byggestile, materialer mm. og er tit meget afklarede omkring præcis, hvad de ønsker. Vi modtager altid gennemarbejdet tilbudsmateriale og tilhørende tegninger, hvilket gør det nemmere for os at komme med et præcist tilbud på projektet. Desuden har vi ofte en ret interessant sparring og god kommunikation til de indledende byggemøder, og de kan tit inspirere os til nye løsninger og brug af materialer, der ikke er standard hos de fleste. Der er stor udvikling i vores branche og det er sjovt for os at lære nyt og holde os opdaterede.

Vi har også rigtig interessante møder med vores andre kunder, hvor vores kompetencer kommer i spil på en anderledes måde. Vores typiske kunde er sjældent stærk i byggetekniske regler og detaljer og på disse projekter opfylder vi mere rollen som deres rådgiver. Det er om alt fra tekniske løsninger, mulige planløsninger, designvalg til hvad der er realistisk i forhold til både tidsplan og budget. Kunden har ofte en masse billeder, moodboards til inspiration og en hel klar holdning til slutresultatet for deres renovering. Det er en anden proces og her må kunden have tillid til vores byggestil og erfaring. Vigtigst er det dog, at praktik og teori går op i en højere enhed i alle projekter, at kunden føler sig i gode hænder og derfor er vores mantra at:

Vi bygger for kunden, som vi ville bygge for os selv – uanset hvem kunden er.

Arkitektens hus

På Amager er vi lige gået i gang med en renovering. Et nyt projekt i et spændende hus med mange sjove detaljer. Kunden er arkitekt og som altid er ambitionerne høje. Arkitekter er meget bevidste om valg af materialer og løsninger og det er et super fedt projekt, hvor man virkelig kommer til at se en stor forandring fra start til slut.

Elementer i projektet:
  • Totalrenovering af stueetagen i huset.
  • Nyt flisegulv med gulvarme.
  • Nyt køkken og badeværelse.
  • Opsætning af gasbeton – udvidelse af badeværelset.
  • Fjerne gamle trapper og etablere nye.
  • Malerarbejde og finish
Der lægges gulvvarme
… og støbes nye gulve
Status af renovering

Vi har lagt en del jern op, så vi kunne rive vægge ned og åbne op. Det gamle køkken og badeværelse er væk og ligeledes er det gamle betongulv. Vi har sat nye gasbetonvægge op for at udvide badeværelset og lave ny planløsning. Afrensning af gammelt tapet er påbegyndt og to kolde ydervægge er isoleret. Derudover er der trukket ny el og ført ny VVS.

Vægge væltes og der lægges jern op

Isolering af ydervægge

Vi har beklædt de to ydervægge med et Ytong system. Ytong porebeton er et bæredygtigt og varmeisolerende byggemateriale, der består af sand, kalk og vand. Isoleringspladerne er uorganiske og diffusionsåbne og monteres fuldklæbet til væggen uden brug af dampspærre. Hermed undgås kondensering af varm luft mellem den nye isolering og det oprindelige murværk og vupti er væggene ikke længere kolde og klamme.

Vi skal selvfølgelig nok lave opfølgende indlæg, så I kan se slutresultatet af denne renovering. Vi elsker selv før og efter billeder, hvor man nærmest kan blive helt fortryllet af at se den store forvandling.

Vil I læse om andre renoveringsprojekter, kan I finde inspiration her.