Sponsoreret indlæg

Facadesystemer

I første indlæg om facadeisolering skrev vi lidt om de indledende faser, inden facadesystemet skal monteres. Nu er vi nået til montering og afslutning. Hos den aktuelle kunde, er der blevet valgt et system fra Sto Danmark A/S. Sto Danmark A/S er leverandør af byggematerialer og leverer produkter og systemløsninger indenfor facader, interiør og akustik samt beton og gulv. De har ligeledes en ret fin bæredygtig profil. Du kan læse mere om deres forskellige facadesystemer her.

Fordele og ulemper

Det system vi har brugt på dette projekt hedder Sto 50 mm Resol. Systemet er i bund og grund facadeplader på 50 mm, der bliver monteret på ydervæggene. Fordelen ved denne facadeplade er bl.a., at den ikke fylder særligt meget, men isolerer tilsvarende som en 100 mm facadeplade. Det gør, at man kan bibeholde sine vinduers placering. Normalt ville man blive nødt til at rykke sine vinduer længere ud i falsen (vindueshullet) med nogle specielle beslag, for at skabe et harmonisk udtryk på facaden. Det betyder hermed også, at der skal laves en del ekstra arbejde indenfor i ens bolig, da falsene indenfor også skal laves så, der kommer en pæn finish. Alt det slipper man for, når man som i denne sag anvender et Sto 50 mm Resol system.

Montering af facadeisolering

Det er et simpelt system og facadepladerne bliver monteret med en klæb samt plugs. Pladerne monteres så de har forskudte samlinger og der bliver monteret hjørne- og bundskinner, for at styrke pladernes ender. Der påføres net og opbyggende lag af forskellig klæb med forskellige egenskaber. Til sidst pudser man det hele op med et afsluttende lag fils/puds, som giver den endelige finish.

 

Facaden før start
Facaden inden sidste omgang puds
Facaden med nye vinduer og dør samt sidste omgang slutpuds udenpå facadesystemet

Vinduesfalsen efter facadepladerne er monteret og pudset op

 

Facadesystem til træ

Hvis man har tilbygninger i træ, er der også løsninger til det. Der kan monteres specielle facadeplader (Sto Ventec), som er en pudsbæreplade af glasgranulat. De plader har ikke i sig selv nogen isoleringsværdi, men er plader, hvorpå man kan påføre det samme slutprodukt som på resten af facadesystemet – altså slutpuds. Det skaber ensartethed og giver huset det samme harmoniske udtryk hele vejen rundt.

Professionel rådgivning sikrer din investering

Der er selvfølgelig en masse tekniske elementer, forbundet med et facadeisolering i form af damspærre, kuldebroer, ventilation osv. Det er derfor en rigtig god ide at få noget professionel rådgivning, inden man kaster sig ud i et gør-det-selv projekt. Hermed sikrer man sig at man får den bedst tænkelige isolering og at ens investering faktisk betaler sig.

I er velkomne til at kontakte os, hvis I går i tanker om at få et facadesytem monteret på jeres bolig. I er også meget velkomne til at kontakte Alf Busk på telefon 26119943, som arbejder for Sto Danmark. Han er dygtig, kyndig og vil kunne være behjælpelig med evt. spørgsmål I har til jeres Sto Danmark facadesystem.