Privatlivspolitik
Udfordringerne ved et lille badeværelse

Mange kender til udfordringerne med et lille badeværelse, der tit er i gamle lejligheder og det er ikke altid muligt at inddrage kvadratmeter fra gang eller andet, så man kan udvide. Vi har lige været igang med at renovere et lille badeværelse, som har været en udfordring, fordi det er exceptionelt smalt.

Ny planløsning

Den eksisterende planløsning i det lille badeværelse havde toilettet for enden af rummet og badeområde i midten, men kunden var træt af at skulle svabe gulv og badeforhæng og ville gerne bytte om på de to enheder. Det bød på en udfordring, da rummet er så smalt, at man nærmest skulle kravle over toilettet for at komme i bad.

Før renovering

Vi tog dog udfordringen op og i samarbejde med vores VVS’er fandt vi frem til et hængetoilet med en lille kumme. Vi fjernede en radiator og derudover bankede vi en fordybning i væggen, så geberitophænget kunne komme længere ind i væggen. Der er stadig ikke meget plads i det lille badeværelse, men man kan sagtens komme forbi og der er benplads nok foran toilettet. Som låg på geberitkassen lagde vi hvid corian, der egner sig godt til vådrum.

Nye lofter med rørføring og spots

En anden udfordring i det lille badeværelse var det lave loft. Kunden ville gerne have lavet gipsloft med indbyggede spots, da der ikke er lofthøjde til anden slags lampe. Men det ville sænke loftet yderligere og nærmest gøre loftet lavere end døren! I etageejendomme har man ofte overboens rør i loftet, og i dette tilfælde fandt vi en gammel rørføring, der fyldte meget mere end højst nødvendigt. Heldigvis var overboen samarbejdsvilling, og vi fik skiftet afløb og rør hos overboen hvilket gav os ca. 20 cm. ekstra loftshøjde. Nu kunne vi få plads til både spots og rørføring til loftshængt brusehovede i det lille badeværelse.

Brusehovede fra Vola
Vaskemøbel

Grundet det meget smalle rum var der ikke så mange vaske eller badeværelsesmøbler at vælge imellem. Derfor valgte vi at få lavet vaskeskab i egetræ på specialmål hos en snedker. Det gav os mulighed for at udnytte pladsen bedst muligt og få et møbel, der flugter perfekt med rørkassen. Pt. arbejder vi i øvrigt selv på at få sat vores eget snedkerlavede vaskemøbel til små badeværelser i produktion. Så vi kan snart tilbyde vores kunder et smukt snedkerlavet vaskeskab med skuffer til billigere priser, end hvad man ellers finder på “snedkermarkedet”.

Snedkerlavet vaskemøbel. Vasken i mat hvid med skjult afløb er fra Bad & Stil og findes i to størrelser.
Flisevalg

Oprindeligt gik man et lille skridt ned, når man trådte ind på badeværelset, men nu er der blevet installeret gulvvarme og støbt nyt betongulv. På gulvet har vi lagt håndlavede fliser fra MAROKK i sildebensmønster, hvilket fungerer fint i det smalle aflange rum. Vægflisen er en keramisk flise på 90×30 cm. og er valgt fordi denne store flise giver det roligste udtryk. Vi ønskede så få fuger som muligt på grund af det lille rum og de mange skæve vinkler, rørkasser osv, der kræver mange skæringer i fliserne. Desuden har vi valgt en hvid epoxyfuge for at skjule fuger og skabe visuel ro. (Psst epoxyfuger bliver iøvrigt ikke gule og grimme af kalk). Den blanke flise er en fin kontrast til det matte gulv og giver ydermere mere lys i det lille rum.

Armaturer

I dette badeværelse har kunden valgt Vola indmuringsarmaturer fræset ind i væggene for at skabe et rent udtryk i det lille rum. Vi har desuden monteret en smal brusevæg i glas, der skærmer toilettet for der værste vandsprøjt, men alligevel tillader ubesværet adgang til badet. Her har vi valgt klart utonet glas med sort ramme, der matcher andre enkelte sorte detaljer i rummet.

Toiletpapirholder og -børste i sort metal fra Unidrain

Alt i alt er det lille rum blevet forvandlet til et rigtig fint badeværelse med optimal udnyttelse af pladsen, uden at gå på kompromis med kundens ønsker, komfort eller brug af lækre materialer. Resultat: Et rigtig lækkert lille badeværelse.

Her kan I finde mere inspiration til renovering af badeværelser.

Privacy Preference Center