For mange mennesker er deres køkken idag blevet et af de vigtigeste rum. Det er blevet et rum, som kan afspejle ens personlighed, uanset om man er til det klassiske, moderne eller måske et lidt mere vovet design.

Et køkken fåes i mange priskategorier, og næsten uanset hvilket køkken man vælger, ender det som regel med at blive den største investering i indretningen. Der er mange faggrupper i spil som feks. vvs, elektriker, snedker samt maler. Det betyder også, at der er meget der skal koordineres, for at arbejdsgangene skal glide.

Her er 10 tips fra os, til at gøre jeres køkkenprojekt lidt nemmere.
  1. Forbered dig så godt som muligt før første møde med håndværkerne. Vis billeder til inspiration, tegn og fortæl. Jo mere information du kan give din entreprenør, jo mere præcis pris kan han give dig.
  2. Hvis man bor i en ældre lejlighed eller hus, er køkkenet som regel placeret i et lille rum. Undersøg om der er mulighed for at åbne rummet op. Hvis bærende vægge skal ned, skal der   laves beregninger fra ingeniøren.
  3. Få lavet et el-tjek for at se, om I har nok strøm til køkkenet, hvis I skal have induktions kogeplade, en quooker el. lign. Disponible stikkontakter skal desuden køre på flere kredse, så tjek op med elektrikeren.
  4. Henvend jer til flere køkkenleverandører samt entreprenører for at få det bedste tilbud. Tit har entreprenøren samarbejdsaftalen med diverse leverandører.
  5. Når I får tegnet køkkenet, så bestræb jer på at holde 120 cm mellem bordpladerne, hvis I går med et u-formet køkken eller køkkenø i tankerne. Opvaskemaskine og ovn skal kunne åbnes samtidig.
  6. Den mest optimale arbejdsgang i køkkenet får man, hvis man placerer komfur, køleskab og vask i en trekant i forhold til hinanden.
  7. Læg et budget, sæt 10 % af til uforudsete udgifter. Bibeholder man afløbenes placering, vil der altid være en besparelse.
  8. Undersøg hvad der er muligt, med hensyn til aftræk i forhold til kogepladen. Der findes mange muligheder, loft, bordemhætte osv.
  9. Gulvene skal højt sandsynligt op, hvis I vil lave en køkkenø, hvor der skal bruges vand og el. Afløb samt vandtilførsel trækkes nemlig under gulvet.
  10. Vælg en entreprenør, som har gode samarbejdsaftaler med køkkenfirmaer. Der vil helt klart være en stor besparelse, hvis I kan bruge entreprenørens aftaler.

Hos Focus Plus har vi stor erfaring med køkkenprojekter. Vi står gerne til rådighed, hvis I søger input til indretning, valg af armaturer mm. Køkkenet er ligesom badeværelset en bekostelig affære, men hos Focus Plus har vi gode samarbejdsaftaler med bla. Vola, danske køkkenproducenter samt køkkensnedkere. I er velkomne til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.

God arbejdslyst.

Læs også: 10 håndværkertips til dit nye badeværelse