10 tips fra os til jer

At renovere sit badeværelse, kan være en stor og dyr opgave på trods af, at det oftest er et af husets mindste rum. Da der er tale om vådrumszoner og diverse lovkrav, er det vigtigt at I får en entreprenør til at hjælpe med opgaven. Hvis du har kastet dig ud i et DIY projekt, er der ingen forsikring, der dækker, hvis det pludselig drypper hos underboen, eller der vokser svamp i væggene. Der er rigtig mange muligheder når man kaster sig ud i et sådanne projekt og derfor har vi lavet en liste med vores 10 tips til den indledende fase af et badeværelsesprojekt.

Vores 10 tips:
  1. Forbered dig så grundigt som muligt før første møde med håndværkerne. Vis billeder til inspiration, tegn og fortæl. Jo mere information du kan give, jo nemmere er det for håndværkerne at give dig en præcis pris.
  2. Valg af fliser, placering af armaturer, toilet samt badeværelsesmøbler kan spille ind med hensyn til pris og levering. Som hovedregel gælder det,, at bestiller man noget der, som udgangspunkt ikke er standard, vil leveringstiden være længere.
  3. Hvis der skal støbes nyt gulv, giver det dig større fleksibilitet i forhold til placering af armatur, wc samt møbler. Der kan trækkes nye rør i gulvet inden støbning, så der er mange muligheder for at optimere indretningen af dit badeværelse.
  4. Husk at unidrain/afløb findes i mange forskellige størrelser og former. Spørg din håndværker om mulighederne, så du får placeret din bruseniche bedst muligt og får det udtryk du ønsker.
  5. Hvis du ønsker indmuringsarmaturer, skal du regne med ekstra udgifter til indfræsning af nye rør og indbygningsdelen.
  6. Fliser i bruseafsnit skal opsættes efter lovkrav, som er 2,30 i højden i enfamiliehuse og 2,50 i lejligheder i etageejendomme.
  7. Badeværelser som er under 3,25 m2, betragtes som èn stor vådrumszone.
  8. Få lavet en tidsplan i samarbejde med håndværkerne, så du ved præcist hvornår, dit badeværelse er færdigt.
  9. Da der er mange forskellige håndværksgrupper, der skal ind over et sådanne projekt, anbefaler vi, at I vælger en totalentreprenør. Det kan være noget af en opgave, at få koordineret alle håndværksgrupper.
  10. Kontakt kommunen for at høre om du skal have en byggetilladelse.

 

Når du ar styr på de rent byggetekniske steps, kan du begynde at fastlægge dig på stilen for badeværelset herunder farver, flisevalg og ikke mindst indretning. Uanset om din stil er moderne og nordisk eller boheme vil både fliser, armaturer og møbler spille en rolle for det samlede udtryk.

Hos Focusplus har vi stor erfaring med renovering af badeværelser, og vi står også til rådighed, hvis I søger input til indretning, valg af fliser, møbler m.m. Badeværelset er et dyrt rum at renovere, men hos Focus Plus har vi rigtig gode samarbejdsaftaler med bl.a. Invita, Vola, samt møbelsnedkere. I er velkomne til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.

God arbejdslyst!